A-TAKSTOL

A-takstol

A-takstolar är ett bra alternativ till byggnader med låga ytterväggar på andra våningen och som har relativt låg takhöjd på huset. 

Alla våra takstolar är CE-märkta och tillverkas av PEFC-märkt granvirke som vi köper in ifrån vår leverantör. 

Vår miljömärkning PEFC av takstolar innebär att virket är spårbart. Observera att om ni önskar PEFC-märkta takstolar måste detta sägas till vid beställning då märkningen ska finnas på fakturan. Märkningen är alltså inte bunden till produkten.

Kontakta en säljande konstruktör för råd eller offert

Så är en A-takstol konstruerad 

En A-takstol har sin underram uppskjuten, vilket innebär att takstolen tar ner sin last på överramen. Detta kräver oftast att överramen måste göras bredare där lasten går ner. Tänk på att om H2-måttet (måttet från ovansida hammarband upp till underramens undersida) är högre än 300 mm, så krävs bärning i takstolens nock. Med bärande mittbalk kan taket klara stora spännvidder. 

Undrar du hur man ska fylla i uppgifterna?
Håll muspekaren över frågetecknet för mer hjälp.

Vill du att vi hjälper dig? Kontakta oss!

Beräkna dimension för A-takstol 

En A-takstol har sin underram uppskjuten, vilket innebär att takstolar tar ner sin last på överramen. Det gör att överramen ofta måste göras bredare där lasten går ner.

Tänk på att om H2-måttet (måttet från ovansida hammarband upp till underramens undersida) är högre än 300 mm kräver bärning i takstolens nock.

A-takstol - när du behöver extra högt i tak 

En del sadeltakskonstruktioner kräver att underarmen flyttas upp, vilket är specifikt för just A-takstolar. Det görs för att få en något högre ståhöjd utan att behöva ta för mycket på själva byggnadshöjden. 

I många fall kräver konstruktionen med en A-takstol en genomgående balk, eftersom de inte alltid kan vara självbärande; det beror på hur högt underarmen flyttas upp. 
 

Tassalternativ

  1. t1.jpg

  2. t2.jpg

  3. t3.jpg

OBS! När du laddar upp filer glöm ej att klicka på knappen ladda upp!

Specifikation:

Dina uppgifter