Limträ / LVL

Vi samarbetar med de stora limträ- och LVL-tillverkarna och kan därför erbjuda dig som kund mycket förmånliga priser. Dessutom dimensionerar vi balkarna, vilket gör att du alltid får rätt storlek och mått på din beställning. 

Vi har ungefär 1 veckas leveranstid vid lagerhållna dimensioner. Kontakta en säljande konstruktör för råd eller offert!
 

LVL - För att avväxla och ta ner större laster 

LVL står för Laminated Veneer Lumber och är en förädlad balk som är uppbyggd av hållfastsorterade, skiktlimmad fanér i 3 mm tjocklek. Balken används framförallt för bärande konstruktioner till väggar och tak. 
 

Varför välja limträ? 

Limträ är är, tack vare sin formstabilitet, det faktum att det är återvinningsbart, har högt brandmotstånd och dess möjligheter till estetiskt tilltalande konstruktionslösningar, många gånger ett förstahandsval, inte minst av arkitekter. Limträ är dessutom extremt starkt (det är starkare än stål i förhållande till sin egen vikt) och klarar aggressiva miljöer och bränder bättre jämfört med andra material. 
 

Limträ för byggnader med stor spännvidd 

Limträ används för bärande, liksom för estetiska konstruktioner för en mängd olika konstruktioner. Inom byggindustrin är limträ ett fördelaktigt val för byggnader med stor spännvidd, som takstolar, pelare och balkar. Materialets låga egenvikt innebär att man kan bygga med stora spännvidder och samtidigt hålla stomvikten nere. 
 

Limträ ett hållbart val 

Stommar av trä har generellt mindre negativ påverkan på miljön, limträ är återvinningsbart, kan produceras med väldigt små toleranser och har låg egenvikt, vilket ger fördelar vid transport. Limträ ger därför minsta möjliga klimatpåverkan. 
 

Limträ - sammanfattning 

  • Hållbart
  • Lättmonterat
  • Starkt
  • Högt brandmotstånd
  • Ger oändliga möjligheter
  • Estetiskt tilltalande
  • Kräver lite underhåll